In 1979 heeft onze collega Ruud van Oort uit Doorn de Skitaart bedacht en gepresenteerd tijdens de wintershow. Nadat hij ons persoonlijk had uitgelegd hoe hij deze lekkernij maakte, hebben wij daar onze eigen variatie op gemaakt.
Sindsdien vind u bij ons een Skitaart in ons assortiment waar we door de jaren heen steeds bekender mee zijn geworden. Wij maken deze taart op een harde wener bodem waarbij de vulling van gele room gelijk is meegebakken. Hierop is een laagje lekkere frisse gebonden kersen aangebracht. Nadat er een laag gezoete slagroom is opgespoten wordt het taartje afgedekt met een heerlijke plak hazelnootschuim waarin knapperige hazelnoten zijn verwerkt.
Na introductie van "gebakssloffen" in onze bakkerij, kon de introductie van de "skislof" natuurlijk niet lang uitblijven. De welbekende bodem van luchte zachte wener waarbij een mengsel van gele room en amandelspijs is meegebakken was hierbij natuurlijk het uitgangspunt.
op deze bodem is een heerlijke frisse laag gebonden kersen aangebracht verstopt onder een laag verse, gezoete slagroom. Nadat de "bergen" van knapperig hazelnootschuim over de slagroom is gestrooid word deze bedekt met een "sneeuwlaag" van poedersuiker. Als finishing touch wordt het geheel voorzien van een chocolade ski.
skivlaai
Als enige aanbieder op het eiland bieden we ook een groot assortiment vlaaien aan. De bekendste hiervan is natuurlijk de SKIVLAAI! Net zoals bij deze andere vlaaien wordt hiebij een traditionele vlaaibodem als basis gebuirkt. Oftewel een gistdeeg waarbij de gele room is meegebakken. Op speciaal verzoek kan hij ook op amandelbodem gemaakt worden (net zoals bij de skislof). De rest van de skivlaai wordt natuurlijk opgebouwd met de bekende ingrediënten zoals kersen, slagroom, hazelnootschuim (bergen), poedersuiker (sneeuw) met tot slot de bekend chocolade ski's.
Je kan eventueel ook een halve vlaai bestellen.
skipunt
Naast de "gewone' skitaart die geschikt is voor 6 tot 8 personen, maken we ook nog een grote skitaart die geschikt is voor 12 tot 16 personen. Hiervan snijden we zelf ook onze skipunten die los verkijgbaar zijn om mee naar huis te nemen of ter plaatse in onze lunchroom te eten onder het genot van een heerlijk kopje koffie of andere versnapering.
Deze lekkernij is trouwens ook verkrijgbaar bij Croissanterie Croissy in Middelharnis.
Sunshine taart
Hoewel de Skitaart het hele jaar door te verkrijgen is, maken we ook een speciale zomerse versie. De Sunshine taart. Hierbij zijn de kersen vervangen door een mix van tropische vruchten. Een de zijkanten zijn niet voorzien van gebruneerd hazelnoot schaafsel maar van chocolade. Ook aan de bovenkant van de taart is duidelijk verschil te zien. Want de de witte "sneeuw" is vervangen door geel zand. Hierop liggen een paar smileys vrolijk naar je te kijken